Tetamu (tinggalkan jejak anda)

Isnin, Julai 13, 2009

Minggu Pertama Praktikal

Assalammualaikum semua...

hai...nampaknye sab berpeluang untuk update
blog sab nie..
ingtkan dah pindah umah, so xde internet n x dpt nk update blog kesygan sab nie..

ok..untuk post kali ni, sab akan berkongsi cite sikit tentang minggu pertama sab menjalani latihan industri @ praktikal..

hari pertama,
sab bgun ngn semangatnye utk ke tempat keje..hehe..semangat la sgt..
sab pergi ngn kawan sab, lan.. kitorang gerak ke sana ngn naik moto.. dalam perjalanan, tiba2 moto lan buat adegan yg x
diingini pada hari pertama..hee...
lan mula slowkan moto..ingtkan nk berhenti.. dia tetap bawa jugak sampai la kat ofis..


huh! lega..alhamdulillah..sampai gak kitorang kat ofis akhirnye... rupa-rupanye ofis buka pukul 8.30pg..kitorang dah tercegat kat depan ofis tu dari kol 7.00pg lagi...waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...... terpaksa la kitorang tunggu selama 1 jam stgh..huhu.. kan dah kata tadi, semangat punya pasal..hahaha..


ni la gambar sab ngn lan(ruzaini)..
huhu..ni la wajah2 di waktu pagi hari..huhu..
peace!!

huhu..muka cam baru bgun tido je..waaaaa...


ini lak alat yg terdapat kat depan dan dalam syarikat yg sab praktikal tu.. alat ni untuk scan cap jari kakitangn syarikat ni..baru boleh masuk..huhu..dasyat2.. yg wane ijau tu pun canggih gak tu.. agak2 nk buka pintu x boleh, pecahkan je cermin dia tu...sure pastu kedengaran bunyik yg agak nyaring sekali..hehehe... agak2 nk kena buang dari tempat keje ni, buat la camtu..huhu...



Hari Kedua,


hari ni dtg keje cam biasa..kitorang diberikan sorang satu laptop LENOVO.. canggih btol laptop nie..mmg besh...
sab diberi peluang untuk format balik lapt
op ni dan cuba guna laptop ni..mmg satu pengalaman yang best la...


ni la laptop tu..tu tgh format laptop...
LENOVO X61 series..
ini la laptop yg akan menemani sab selama
5 bulan praktikal kat sini..



Untuk hari2 yg lain..

dah banyak gak keje nk kena buat..bukan kena bancuh kopi ek...
bos dah bg satu tugasan..kitorang kena present kat dia dalam minggu ke 3 nanti..huhu...

pastu, our big bos suruh cari hardware @ software yang sesuai untuk digunakan yang memenuhi spesifikasi dan kehendak tender.. tender tu adalah dari UiTM Shah Alam..untuk setup server kat sane..

mungkin sab dan kawan sab akan terlibat ngn tender ni n akan pergi ke UiTM Shah Alam utk wat keje ni..waaaaaa...dah lama teringin nk tgk UiTM Shah Alam nie...

Erm..ok la...setakat ni je la dulu..kang tulis panjang2..korang malas plak nk bace kan...huhu..paham2.. pape pon, doakan sab supaya dpt wat keje ngn baik n berkhidmat ngn cemerlang..cewahhhh..cam dah keje btol lak rasanye..hehehe..

ok then, Assalammualaikum w.b.t.
















3 comments:

.S.a.i.d.a.T.u.L.a.Z.r.E.e.N. berkata...

wah..dpt laptop lah..

nk pinjam..heee...

=]

selamt bkerJa EyH..

CHAYOK..CHAYOK..

HaZiRaH HaMzAH berkata...

cayalah...
dpt laptop 2...
slmt menjalani kerja dgn penuh dedikasi yer...
hee...
gambatte neh!!

Lord Sab berkata...

thanks reen n zierah...
reen nk pinjam laptop atuk ek...x leh..ni laptop atuk sowg je leh guna...

kalo bg pon x leh buka, sbb nk "on" laptop tu kena scan cap jari sab dulu...hehe...

pada ziera..sowie la x dpt jawab tag lagi..huhu...

Catat Ulasan