Tetamu (tinggalkan jejak anda)

Sabtu, Disember 26, 2009

Bertukar ke Radio Lain


Assalammaulaikum w.b.t.

Alhamdulillah..dapat lagi sab postkan something kat blog sab ni.. susah sangat sekarang ni utk cari masa..

Post kali ni hanya untuk memberitahu para pengunjung blog sab ni..sab dah bertukar ke radio MY FM.. radio ni seperti Cinta FM jugak, seperti post sab yang sebelum ni.. Tp knp? hehe..ni sebabnya, masa di cinta fm, radio tu seperti fokus atau lebih kepada cinta je..jadi para pendengar ada yang x minat ngn cinta ni...sbb itu jugak lah, kitorang telah buka satu lagi radio web yang lebih bersifat terbuka.. tidak khusus kepada cinta sahaja..

MY FM masih baru..tapi dari hari ke hari, dengan bantuan para Dj dan moderator..radio ni semakin ramai pengunjung.. malah ada yang minta embeded code untuk radio tu.. Di web MY FM tu jugak sab telah letakkan embeded code utk radio supaya mudah para pengunjung yang ingin embed kan radio kami di blog atau website masing-masing..

Di blog sab ni pun telah sab letakkan embeded radio berserta coding dia sekali..
Harap para pengunjung blog sab turut mendengar radio yang kini meningkat naik..


Anda boleh menjadi ahli di MY FM di sini

Ahad, November 29, 2009

Cinta.FM

Assalammualaikum w.b.t.

Hai semua...
Post sab kali ni..Cinta.Fm.. ape tu CintaFM???
CintaFM adalah sebuah rangkaian radio tempatan..usianya baru sebulan je lagi..
Dj yang mengendalikan CintaFm adalah berasal d
ari Dj di GegarFM...

Kepada kawan2 yang berada di luar sana, kalau bosan2 kat umah tu..jom la..kita dengar lagu2 dan kerenah2 dari CintaFM ni..Oh ye, sab lebih dikenali ngn panggilan "Lord" di ruang sembang di CintaFM tu sbb sab telah dilantik oleh Admin CintaFM utk mengendalikan ruang semban
g di laman web rasmi CintaFM..

Temui Dj CintaFM seperti DJ Tansya @ Manja, DJ Awe Redland, DJ Sebrtulnya, DJ Supergurlz, DJ Fiq dan DJ Sham @ papa Sham...dan bersama saya Mod Lord Sab, Mod Flowergurlz dan Mod Sal di ruang sembang KoleksiCinta di CintaFM..



Interface laman web rasmi CintaFM, marilah join kami di CintaFM...




Ruangan di sebelah kiri, anda boleh terus menghantar pesanan ringkas (instant messanger) kepada para Dj dan juga Mod Cinta FM jika memerlukan bantuan utk mendengar CintaFM..

Inilah gambar ruang sembang(ChatRoom) di CintaFM..
Berbual, berkongsi pendapat atau meluahkan perasaan anda di sini..
Kami sedia melayan anda...jika ada masalah..pm(private messange) je terus kami di sana k...


Jika anda berminat untuk menjadi sebahagian dari ahli CintaFM, daftar diri anda di sini :

Jika anda ada lagu mahupun ucapan untuk ditujukan kepada sesiape pun, anda boleh ke laman ini :


Dan, jika anda mahu mendengar terus dari pemain musiz anda(player) seperti winamp ataupon real player.. anda boleh la klik terus di sini :


Semoga terhibur dengan lagu-lagu yang telah di susunkan khas untuk anda, para pendengar CintaFM...



Terima kasih,
Mod Lord Sab @ Lord


Khamis, November 12, 2009

Cinta Iman vs Cinta Hawa nafsu

Assalammualaikum..

Cinta adalah hadiah dari Allah SWT dan merupakan salah satu daripada fitrah semulajadi yang Allah tetapkan pada manusia, sepertimana ibu yang cintakan anaknya tidak perlu di ajar, dan isteri mencintai suaminya.

Cinta boleh didifinasikan sebagai sayang, kasih dan menghargai, tetapi malangya, kebanyakan daripada kita menyempitkan definisi cinta ini kepada orang-orang tertentu khususnya kepada orang yang disayangi bahkan cinta kepada perkara yang membawa kepada haram seperti cintakan harta, kuasa dan perempuan.

Cinta boleh dibahagikan kepada dua, pertama, cinta kepada Allah yang lahir daripada iman, dan kedua, cinta kepada selain dari Allah yang lahir daripada hawa nafsu. Kebanyakan manusia pada hari ini mendapatkan cinta daripada sumber yang salah, iaitu hawa nafsu yang hanya akan mengakibatkan kita lalai dan jauh daripada Allah, bahkan ianya akan membawa ke neraka, nauzubillah!. Jika cinta itu lahir daripada keimanan yang mantap, maka kita akan merasakan kenikmatan yang tinggi bahkan merasakan bahawa kita dekat dengan Allah, apabila lahir kesemua ini, maka hati kita akan merasa tenang setenangnya, dan ganjarannya adalah syurga!

Surah Ar-Ra’d, 28: Ketahuilah hanya dengan mengigati Allah, hati akan tenang.

Cinta yang lahir daripada iman, akan menghalang kita daripada melakukan perkara yang ditegah oleh Allah SWT, sebagaimana seorang wanita mencintai jejaka idamannya, maka dia akan meninggalkan perkara yang tidak disukai oleh temannya.

Hadis Nabi SAW:


“Bagi setiap muslim yang melihat kepada kecantikan seorang wanita, lalu dia segera mengalihkan pandangan, lalu Allah akan timbulkan suatu ibadat yang akan dirasakan kemanisan dalam hati. – Riwayat Imam Ahmad.

Renungilah kisah Mus’ab bin Umair yang cintakan Islam sehingga sanggup mengenepikan ibunya yang inginkan dia kembali kepada kekafiran. Katanya:

“Ibu, jika mempunyai 100 nyawa dan nyawa itu keluar satu per satu dengan ugutan saya kafir, nescaya saya tidak akan beganjak...”

Kembalilah kepada cinta yang sebenar, letakkanlah Allah di atas segala-galanya, lebihkan akhirat dan insyaallah dunia akan datang dengan sendirinya…ingatlah, kematian akan menjemput..


p/s: copy & paste untuk para pembaca dengan niat fisabillah..

Ahad, November 08, 2009

~ Hai ~

Assalammualaikum,

Hai para pembaca sekalian, ya..sab kembali lagi setelah lama x update blog ni..huhu.. busy je memanjang..

Sab sedang menjalani latihan industri/praktikal, jadi agak busy sikit. Baru-baru ni, syarikat yang sab praktikal tu suruh sab dan kawan sab(Lan) design website untuk syarikat tu..

Ape lagi? Kitorang pun try la design website tu..baru nk explore dreamweaver ni..huhu..dulu x nk wxplore..adehhhh... tapi nasib baik sab dah ada pengalaman dlm coding html dah, so guna dreamweaver ni agak mudah lagi la dari html..

Time nk design website ni la yg byk nk pikirkan..yela..website tu untuk corporate company, cam sab ni yang berjiwa remaja..maunya letak macam2 dalam website tu untuk nampak canggih.. last2 dah x nampak cam company punya website dah..dah jadi website sab..hahaha...

Explore punye explore, last2 website company x jugak siap, yang siapnye website sab..hehe..eh! sab ada website ke??

Ya..jawapannya ada. Pada mulanya, website sab tu hanya nk cuba2 je..tapi sekarang ni, cam best lak wat website tu.. Ada 2 website yang baru sab buat, iaitu "Lord Sab's Games Site" dan jugak "Lord Sab's Love Site".. ala jiwang la gak...ye..ngaku..huhuhu...

Kalau ada yang berminat untuk melayari laman web tu boleh la klik kat bawah ni ye :

- Lord Sab's Games Site
- Lord Sab's Love Site

Biar sab terangkan sikit tentang website tu, untuk website games tu..sab ada letak game yang simple2 je..senang cakap game budak2 la..hehe..budak perempuan kan suka main game2 camtu..haha... untuk budak2 lelaki lak, sab ada letak games review kat situ..korang try la tgk..game2 yang sab letak tu semua sab dah main..kalo jumpa sab dlm game tu nnti tegur2 la ye..hehe.. game tu game online je ye..

Untuk laman jiwang sab tu..huhu.. love site, sab fokuskan pada love poem..hee...malu la pulak tetiba..huhuhu..tutup muka pat!!! So, kalo ada yang suka tulis2 poem ni, sila2 la antar kan poem anda kepada sab menerusi laman love tu...

Sekian sahaja post kali ini..esok nak keje..xleh tido lambat2..kang x bangun lak nnti..payah plak..huhu..

ok, Assalammualaikum...

Sabtu, Oktober 03, 2009

Xde idea dah...




Assalammualaikum...

huhu..sab x dpt nk update blog sgt skang coz busy... lagipon dah xde idea dah nie..hehehe...

Kali ni sab nk cite tentang webpage sab...sebenarnye web tu dah lama dah buat..masa mula tu, saje je nk try2... webpage sab tu nama dia LORD SAB hee...sempena nama sab gak la...

kalo korang rajin, join la dlm webpage tu k, kira ramaikan lagi member2 dlm tu.. webpage tu cam sosial network gak la..lebih kurang macam Facebook, Tagged, MySpace,Friendster n lain2 lagi...

Actually webpage tu, sab buat untuk kumpulkan kawan2 sab yang sama2 belajar ngn sab dulu..kalo diorang jadi member dlm tu, hope x lost contact la...nnti pape hal senang...nk jemput datang kenduri kawin ke..senag..post je dlm webpage tu...huhu..

So, kalo korang rasa nak join, sila la join k..semua dialu-alukan..
Sape-sape yang berminat sila layari ke http://lordsab87.ning.com atau right arrow Pictures, Images and Photos Klik di sini.


Selepas buat laman web tu, baru sab sedar betapa pentingnye coding html yang sab belajar just untuk suka2 dulu...

Dulu, ayah sab ada belikan sebuah buku html punye coding..bila masa lapang baru la tgk n blajar sikit2.. Sab ingatkan just suka2 je nk blajar, tp benda yang sab belajar dulu tu dah jadi benda penting untk sab skang...

Just imaging, ngn coding html sab boleh buat macam2..sebagai contoh, sab ada buat satu page untuk link ke semua web yang sab suka..


right arrow Pictures, Images and Photos Cuba la tekan di sini..


Jangan lupa lak add sab kat laman web yang korang dah masuk tu ye...
Sampai di sini saje post kali ni...

Salam...


lordsab5367.blogspot.com©




Jumaat, September 18, 2009

Palace Of The Golden Horses

Salam para pembaca sekalian...

Semalam, bertarikh 17 September 2009..bos di tempat sab menjalani latihan praktikal, En Faraby telah menjemput sab n rakan se"kuliah", se"rumah",se"bilik" dan se"universiti" iaitu lan, ke majlis berbuka puasa. Berapa banyak "se" la....aduhh...

Majlis tersebut bertempat di Palace of the Golden Horses, Seri Kembangan..
Pada mulanye, sab ingatkan bos sab tu n staff2 je...rupanye dia bawa family dia sekali...
Setibanye di sana, waaaaaaaaaaaa.....ramai btol family2 kat sane...
ape2 pon...dah lewat nk buka pose ni...waaaaaaa...
Mewah btol tempat tu..
bila berada di sana, terasa diri kecik je n x setaraf dengan diorang semua...
mesti diorang ni kaya2 belaka..huhu.... bila la sab nk jadi kaya ek??? emm....maybe satu hari nanti..

Semasa berada di sana, sab berpeluang untuk mengambil beberapa keping gambar untuk di muatkan ke dalam blog sab ni..


Ni kat pintu masuk dia...


Ni gambar patung kete kuda kat depan laman Palace of the Golden Horses..


Ni lak kat bahagian lobby dia...luas lagi ni...tp pondok ni la yg menarik perhatian sab..
cantikkkk...........


Cuba teka..gambar ni kat bahagian mana lak??
sab amik gmbar ni kat bahagian siling dia...kat bahagian lobby...lawa siot...
sape la yg melukis kat situ ek...hahaha....


Ha..ni lak labu sayung..tempat simpan air sejuk...
air yg diorang nk bg kat para pengunjung...
haha..gurau je la...ni barang hiasan je..
besar giler labu sayung ni kalo tgk bto2..


Ni kawasan lobby dia gak...aiyaa...manyak mesar la ni lobby...


nk komen ape gmbar ni???
just patung kuda...hee...

So...tu je la gambar2 yg sempat sab amik...tu pun guna enset je..gmbar jadi x lawa...huhu.. takpe2..nnti sab dah kaya, sab nk g sana lagi..makan sepuas-puasnye...huhu..nafsu makan ni....puasa..puasa..puasa...huhu...

Makanan kat sana pun sedap2 gak la..alamak..lupa nk amik gambar makanan yg sab makan tu..aduh...nyesal2..nape leh lupa lak...

Takpe..sab letak video lagi kat dalam ni...hee...




Oh ye, kawan sab yg Lan tu...banyak gak dia makan...kitorang cari nasi xde pon..huhu..nasi impit ada la... time makan kat sana, lan ni kalo dah tekak melayu...mmg x leh masuk mknan omputih nie...huhu... sampai nk termuntah lak kata beliau..haha.. lan..lan.... macam2..

Lastly, kitorang pon dah kenyang.. ape lagi..balik tido la..huhu...
Kitorang minta izin En.Faraby untuk pulang...lagipon dia dengan family dia...

So..tu saje dari sab...



Duit Raya

Salam semua...

Em...post kali ni just nk bg jeles kat kawan-kawan yg sama-sama pergi praktikal untuk semester ni...hehe..

Sempena hari raya yg dah nk dekat ni..lusa je kot dah raya..huhu...
Bos kat tempat sab g praktikal telah beri duit raya kat semua staff...termasuk la sab ( budak praktikal)... Baik btol bos ni...

Pemberian duit raya yg x seberapa je....


Ni lah check pemberian duit raya dari bos..hee...
Semoga bos sab ni murah2 rezeki selalu..amin....
Thanks En.Shahrin...


Yay!!! boleh beli baju rayeeeeeee.....
Makkkkk....along nk baju raye...tolong belikan kat along...wakakaka....(minta mak belikan bj raye lak..)

p/s: Selamat Hari Raya semua....



Ahad, September 13, 2009

Zaman Kita Dulu...

budak2 yg lahir pd thn 8/90an mesti ingat
mase skola rendah dulu:

- kat skola ade salesman jual buku
cerita.
ari ni bg list, esok mintak duit
beli walaupun cerita buku tu dah tau.

salesman susu pon camtu gak.


- kat library, budak2 mmg baca buku tp
just tengok gamba je.
bile ade program
Nilam, sebok semua nak pinjam buku.


- RMT kat skola mkn x best, tp yg
berduit pon join RMT, x phm....

- pakai pensel box yg bole bukak dpn
blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die.


- main lwn pemadam, syg nak guna utk
padam.
padahal itu fungsi sbnr, utk padam!

- pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm
ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.


- cikgu pakai pembaris kuning pjg.
Ade
pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu
pgg pon kat situ.


- bulu ayam jd ramping krn sering
dijadikan rotan.


- time pendidikan seni, lukis sume boleh
tp bile time kaler sume hampeh.
ade gak
buat anyaman pakai kertas warna, kolaj
la, ape la...

- main game 2D.
super contra, super
mario, street fighter, sume pakai tape.


- jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole
tuka2 kaler ikut suhu n cuaca.


- takut BCG tp lepas inject poyo la pulak...

- balik skola beli JoJo xpon Dendang.

Tora pon best gak.
Beli se mata2 nak
mainan, coklat die x mkn pon.


- Kasut berlampu kat tapak, yg iklan die
kat tV bole tembak alien tu...

- Siri kartun; power rangers, ultraman,
transformers, ninja turtles,
Thundercats, maskman, Gaban dan mcm lg.


jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 x
smpt lyn bende2 ni.
kite akan sentiasa
berubah, cume asal-usul kite yg
permanent.
huhu~

ni la baru zaman kita kawan2

Selasa, September 08, 2009

Wanita


Seorang anak laki-laki

kecil bertanya kepada ibunya "Mengapa
ibu menangis?"

"Kerana aku seorang
wanita", kata sang ibu kepadanya.

"Aku tidak mengerti",
kata anak itu.

Ibunya hanya memeluknya
dan berkata, "Dan kau tak akan pernah
mengerti"

Kemudian anak laki-laki
itu bertanya kepada ayahnya, "Mengapa
ibu suka menangis tanpa alasan?"

"Semua wanita menangis
tanpa alasan", hanya itu yang dapat
dikatakan oleh ayahnya.

Anak laki-laki kecil itu
pun lalu tumbuh menjadi seorang
laki-laki dewasa, tetap ingin tahu
mengapa wanita menangis.

Akhirnya ia menghubungi
Tuhan, dan ia bertanya, "Tuhan, mengapa
wanita begitu mudah menangis?"

Allah berfirman:

"Ketika Aku menciptakan
seorang wanita, ia diharuskan untuk
menjadi seorang yang istimewa. Aku
membuat bahunya cukup kuat untuk
menopang dunia; namun, harus cukup
lembut untuk memberikan kenyamanan "

"Aku memberikannya
kekuatan dari dalam untuk mampu
melahirkan anak dan menerima penolakan
yang seringkali datang dari anak-anaknya "

"Aku memberinya
kekerasan untuk membuatnya tetap tegar
ketika orang-orang lain menyerah, dan
mengasuh keluarganya dengan penderitaan
dan kelelahan tanpa mengeluh "

"Aku memberinya kepekaan
untuk mencintai anak-anaknya dalam
setiap keadaan, bahkan ketika anaknya
bersikap sangat menyakiti hatinya "

"Aku memberinya kekuatan
untuk mendukung suaminya dalam
kegagalannya dan melengkapi dengan
tulang rusuk suaminya untuk melindungi
hatinya "

"Aku memberinya
kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa
seorang suami yang baik takkan pernah
menyakiti isterinya, tetapi kadang
menguji kekuatannya dan ketetapan
hatinya untuk berada disisi suaminya
tanpa ragu"

"Dan akhirnya, Aku
memberinya air mata untuk dititiskan dan
ini adalah khusus miliknya untuk
digunakan bilapun ia perlukan."

"Kau tahu;¿kecantikan
seorang wanita bukanlah dari pakaian
yang dikenakannya, susuk yang ia
tampilkan, atau bagaimana ia menyisir
rambutnya."

"Kecantikan seorang
wanita harus dilihat dari matanya,
kerana itulah pintu hatinya.. Tempat
dimana cinta itu ada."

Wahai kaum lelaki
ingatlah akan kecantikan wanita
yang azali.. bukan pada kecantikan
luaran semata-mata. Selamilah hati
wanita mu.. dan ingat lah...
Setiap Wanita itu Cantik.


Jumaat, Ogos 07, 2009

Kekasih Baru Ku................ wakakaka...

Selamat sejahtera semua...

Rindu x kat sab..?? muahahaha...
Pasti sesiapa yg pernah mengenali sab akan tertanya2...sape pulak kekasih baru sab nie? adehh...byk spare part btol la laki nie....huhuhu..

Dan bg yg mmg dah rapat sgt ngn sab, diorang x kisah..diorang ckp.."Eleh..x heran pun kalo sab tu ada awek baru..dia tu senang dapat pengganti..........." waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..... Itu semua fitanah je tu... Sab baik je tau...ekeke...

Sab berjumpa ngn kekasih baru sab ni pada tarikh 6.8.2009...tarikh keramat tu..wakakaka...
Kitorang mula berkenalan masa tu 1 ogos lalu... tgk2..6 ogos dah declare couple........waaaaaaaaaaa....bahagianye hidup...

Tp......................ke mana perginye kekasih sab yg dulu? pasti semua tertanye2....ngeh..ngeh..ngeh....


Dia masih ada lagi...dah sab masih cinta n syg pada dia.... sab x kan dapat lupakan dia..kami bahagia dulu dan selamanye.....


Eh!!!!!!!!
Tp.........macam mana lak ngn kekasih baru sab??


Ok....biarlah sab kenalkan ngn kekasih baru sab.....
Ini lah dia kekasih sab.................waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....
heee.....jgn salah faham ye....


Sebenarnye sab baru je beli motor....so ni la rupa moto baru sab..




Bestnye dapat motor baru ni...terasa macam Masked Rider lak... hehe...
First bawa sab dah bawa 140 km/j... nk g laju2 x berani la pulak kan...







Sab nk tunjukkan gambar2 moto baru ni je kali nie....hee..
so...tgk la ye..n jgn lupa komen...


Kalo ada moto je x lengkap la kalo xde helmet kan...
kat bawah ni la helmet yg sab guna..
baru leh bertukar jadi Masked Rider...hahaha...
BERTUKAR!!!!!!!!!!!!!!!


Erm...ok la..sampai di sini saje la post sab kali nie... semoga kita bertemu lagi...



P/S: Jangan tertipu ngn pendahuluan tadi...wakakakaka....


Jumaat, Julai 17, 2009

Who am i? I am BioSab..ekekeke...

Mula2..kita ketawa dulu...hahahaha....

pastu kita tgk gambar kat bawah nie..

ni la tgn robotik sab..huhu...
ke mana hilangnye tangan daku yg asal....
waaaaaaaaaaaaaa...
tidak!!!


ni ha!!
tgn daku yg btol..
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
help! help! help!



nk jadi robocop la nanti...
hukhuk..
tak pun nk jadi transformers..
waaaaaa....bertukar!!!





P/s : Jaga la tgn anda..sebelum tgn anda menjaga anda..erk..cam x btol je...hee... papepon, hargai la tgn anda ye.. sbb tanpa tgn byk keje yg x dapat dilakukan... kita sepatutnye menghargai kurniaan Allah ini... Post kali ini hanya untuk kita merenung dan menghargai TANGAN yg dikurniakan oleh Allah S.W.T. kepada kita..



Pesanan ini di bawa khas oleh Sabri Bin Mohd Hashim....waaaaaa....cam iklan radio lak.......


Marilah kita renung-renungkan ciptaan Allah ini..dan selamat beramal..hee..


Salamun Alaikh...





kepada kekasihku..hee..jgn marah ye..abg main2 je...

aduh..mesti dia bengang la bila baca post sab kali nie...

Isnin, Julai 13, 2009

Minggu Pertama Praktikal

Assalammualaikum semua...

hai...nampaknye sab berpeluang untuk update
blog sab nie..
ingtkan dah pindah umah, so xde internet n x dpt nk update blog kesygan sab nie..

ok..untuk post kali ni, sab akan berkongsi cite sikit tentang minggu pertama sab menjalani latihan industri @ praktikal..

hari pertama,
sab bgun ngn semangatnye utk ke tempat keje..hehe..semangat la sgt..
sab pergi ngn kawan sab, lan.. kitorang gerak ke sana ngn naik moto.. dalam perjalanan, tiba2 moto lan buat adegan yg x
diingini pada hari pertama..hee...
lan mula slowkan moto..ingtkan nk berhenti.. dia tetap bawa jugak sampai la kat ofis..


huh! lega..alhamdulillah..sampai gak kitorang kat ofis akhirnye... rupa-rupanye ofis buka pukul 8.30pg..kitorang dah tercegat kat depan ofis tu dari kol 7.00pg lagi...waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...... terpaksa la kitorang tunggu selama 1 jam stgh..huhu.. kan dah kata tadi, semangat punya pasal..hahaha..


ni la gambar sab ngn lan(ruzaini)..
huhu..ni la wajah2 di waktu pagi hari..huhu..
peace!!

huhu..muka cam baru bgun tido je..waaaaa...


ini lak alat yg terdapat kat depan dan dalam syarikat yg sab praktikal tu.. alat ni untuk scan cap jari kakitangn syarikat ni..baru boleh masuk..huhu..dasyat2.. yg wane ijau tu pun canggih gak tu.. agak2 nk buka pintu x boleh, pecahkan je cermin dia tu...sure pastu kedengaran bunyik yg agak nyaring sekali..hehehe... agak2 nk kena buang dari tempat keje ni, buat la camtu..huhu...



Hari Kedua,


hari ni dtg keje cam biasa..kitorang diberikan sorang satu laptop LENOVO.. canggih btol laptop nie..mmg besh...
sab diberi peluang untuk format balik lapt
op ni dan cuba guna laptop ni..mmg satu pengalaman yang best la...


ni la laptop tu..tu tgh format laptop...
LENOVO X61 series..
ini la laptop yg akan menemani sab selama
5 bulan praktikal kat sini..



Untuk hari2 yg lain..

dah banyak gak keje nk kena buat..bukan kena bancuh kopi ek...
bos dah bg satu tugasan..kitorang kena present kat dia dalam minggu ke 3 nanti..huhu...

pastu, our big bos suruh cari hardware @ software yang sesuai untuk digunakan yang memenuhi spesifikasi dan kehendak tender.. tender tu adalah dari UiTM Shah Alam..untuk setup server kat sane..

mungkin sab dan kawan sab akan terlibat ngn tender ni n akan pergi ke UiTM Shah Alam utk wat keje ni..waaaaaa...dah lama teringin nk tgk UiTM Shah Alam nie...

Erm..ok la...setakat ni je la dulu..kang tulis panjang2..korang malas plak nk bace kan...huhu..paham2.. pape pon, doakan sab supaya dpt wat keje ngn baik n berkhidmat ngn cemerlang..cewahhhh..cam dah keje btol lak rasanye..hehehe..

ok then, Assalammualaikum w.b.t.
















Selasa, Jun 30, 2009

SeLaMaT TinGgaL SeMuA...

Assalammualaikum semua...

Ermm...tentu semua tertanye2..mana sab pergi ni? lama x update bl
og...
hahaha..ke x tanye pon..x kisah pon ada ke xde ke...hahaha..

Sab amik short sem masa cuti ari tu..so busy sikit la..
ngn exam lagi..pastu ni nk pindah umah sewa baru lak...

umah sewa lama dah x mampu lagi nk bayar sewa kalo member2 dah kuar..
diorang terpaksa balik umah diorang utk sem depan ni utk praktikal..
jadi x ramai la yg duduk kat umah tu...

so, kitorang terpaksa cari jalan lain...
nasib baik gak le.. ada umah bujang yg lain kat area sini..
kitorang pun masuk umah tu la..

tu yg sibuk kemas2 barang..angku
t bawa g sana..
berapa kali terbersin kan sbb habuk..haduh...mau kena virus h1n3..ekeke..

erm..lagi satu nk gtau..
pasni maybe sab dah x dpt nk on9 lagi

n xdpt la nk update blog sab ni..
maybe ni post sab yg terakhir..

suatu hari nnti sab akan
kembali update balik blog nie...
sbb umah sewa nnti dah xde internet..
waa....x leh hidup tanpa internet..

so..terima kasih krn selama ni
yg mengunjung ke blog sab
n x lupa gak yg rajin komen...berbyk terima kasih ye...
korang mmg sahabat sab yg sejati..
cewahh...ayat mastika tu..hahaha..

ok la..sampai sini je watikah dari sab..hehe..
semoga bertemu kembali..

ingat sab ye..!!


salamun alaikh...

Ahad, Mei 17, 2009

Video Tutorial yg sab buat...

Salam kepada semua pembaca.....

  • sekarang ni, sab ada buat tutorial dalam youtube...sab nak berkongsi pengetahuan tentang IT ni ngn korang semua...
  • oleh kerana sab pun org IT jugak..so x salah la kalo sab nk berkongsi ngn korang semua kan..?
  • korang boleh lihat channel sab kat dalam youtube tu dengan klik pada title blog sab kali ni.
  • ok..sebagai pembuka kepada video yang sab buat tu... sab ada letakkan satu video yg telah sab buat dlm blog ni...

Sab percaya korang pasti ada 2 or lebih akaun yahoo kan? kalo macam sab, sab ada 3 akaun yahoo.. 1 akaun utk main game, 1 khas utk hal2 yg penting n 1 lagi utk wat main2..hahaha...

OK...pada sesiapa yang selalu ym(yahoo messenger)..pasti korang terasa nak buka 2 akaun yahoo secara serentak kan??
maksud sab, korang nk sign-in 2 akaun dlm 1 komputer pada masa yg sama...ada yang guna software...tapi kat sini, sab akan ajar macam mana nak buat tanpa guna ape2 software yang lain...

korang boleh tgk video kat bawah nie...



selamat mencuba....jgn lupa komen or subscribe ye....

salamun a'laikh...




Isnin, Mei 11, 2009

Siapakah aku sebenarnye..???

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>ASSALAMMUALAIKUM<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

hai semua..
siapakah aku sebenarnye?
kali ini sab takde cite nk diceritakan..
tapi sab nak tanye pendapat korang semua...

erm..ok,
first...sab nak tanye,
sab ni macam mana orgnye?
pada rakan2 yang rapat ngn sab..
sab harap..
korang bg la pendapat ye...

siapakah sab sebenarnye??
ape sikap2 yang korang nampak ada pada sab..
x kisah la baik ke buruk ke...
kalo baik tu, terima kasih la..
kalo buruk tu..lebih baik ckp je sbb boleh sab cuba perbaiki diri sab ni..

erm...lagi satu..
ada orang kata sab ni jiwang orangnye..
first dengar camtu..hahaha..yeke aku jiwang??
kelakar gak..tapi btol ke?
ape pendapat korang??
lalalala~

adakah sab seorang yg panas baran?
sikit je salah orang tu, terus nak marah2..
or adakah sab seorang pemaaf??

adakah sab seorang yg sensitif??
hehe..ni sab boleh jawab..
tapi sab nk pendapat korang jugak..

so..sab x kisah la ape yg korang nk komen ttg diri sab..
sbb yg baik semua datangnya dari Allah..
dan yg buruk adalah dari kita sendiri..
sesungguhnya kita adalah insan yang lemah..



>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>WAALAIKUMMUSALAM<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Rabu, Mei 06, 2009

Exam Terakhir Aku (utk sem 4..hee..)

Salam pembaca semua............


Untuk post kali ni, sab nk cite sikit ape yang terjadi pada peperiksaan terakhir untuk sem 4 ni... Exam terakhir ni bertarikh 5/05/09..Hari sebelum exam ni, sab memang x study ape pon lagi...waaa...pemalas la katakan..hehe..

Dalam hati rasa nak study tapi rasa malas sangat..huhu.. Exam terakhir ni sab exam pasal subjek AUTOCAD.. best subjek ni.. Ok, pada masa yang sama, baru sab ngn kwn sedar rupanya ada pembentangan selepas exam tu.. Kitorang hampir2 lupa..dah la x prepare pape lagi..huhuhu...

So, mlm sebelum nak exam tu kitorang kelam kabut nak buat menalah tu.. Sibuk contact kawan2 yang lain minta tolong..ngeh3.. sampai dah pukul 12 lebih pon kitorang sanggup kuar g kolej amik benda utk presentation esok..

Dah la nak kena g blok perempuan lak tu malam2..waaa...bahaya..bahaya... lepas dah amik barang tu semua, baru la sab ngn kawan sab balik ke rumah.. by the way, kawan sab tu nama dia Lan..ngeh2...

Pastu, ni dah lewat ni..ape pon x study lagi untuk exam esok..hadoihhhh... So, sab x tido, sab try nk baca n ulang kaji subjek untk esok tapi malangnya...zzzZZZzzzz...tertido jugak..waaaaa....

Keesokkan paginye, kitorang kena bgun awal utk pulangkan pendrive yg kitorang amik mlm smlm tu, ngn malasnye kitorang bgun n siap2 nak pi hantar... Semasa nak ke kereta, baru kawan sab ni tersdar sesuatu... Dia tanye sab, ada nampak x jaket hitam yang dia selalu bawa g exam??

Sab ckap x tau n baru dia sedar yang jaket tu tertinggal kat tempat car wash dia g ari sabtu ari tu... N ape yang pentingnye, kad matriks ngn slip peperiksaan dia ada kat dlm jaket tu...

Kitorang pon ape lagi, cepat2 la g kat tempat car wash tu..setibanye kat situ, car wash tu blom buka lagi..Kitorang terpaksa balik, tapi nasib baik exam start pukul 12.. balik dari tu, niat di hati nak sambung study yang smlm x sempat abis..

Tertidow lagi coz letih..huhu..tapi kejap je.. Sab sedar2 dah pukul 10.30.. nak baca lecture note ni mesti tertidow lagi la...So, sab pun buka internet, n cari maklumat pasal AUTOCAD tu.. then sab baca je dari situ n tawakkal je la...

Jam menunjukkan pukul 11.30, x sedar dah sejam study.. sab pon ajak la kawan sab tu siap2..rupanya, dia ingatkan yang exam kami ni start kul 12.30..waaaa....dah la kad matriks ngn slip peperiksaan dia x jumpa lagi.. Sab pulak yang jadi risau..

Kitorang pon ape lagi, ngan pantas..zzzuuuupppp....( itu sound effect je tu..) Kitorang g kat tempat car wash tu...FUUUUHHHH!!!! lega, nasib baik tuan punya kedai tu masih simpan lagi jaket tu, n yang penting kad matriks ngn slip peperiksaan masih ada lagi kat dalam tu..

Ape lagi, kitorang pun cepat2 la g ke dewan peperiksaan..dah la jauh..huhu.. Sampai je kat dewan tu, pintu dah tertutup tapi exam blum start lagi.. Sab ngn kawan2 pun masuk ngn wat muka selambanye...cari tempat duduk masing2..segan la pulak bila masuk dewan lambat nie...

Baru je duduk, semua pelajar dah dibenarkan menjawab peperiksaan..waaa....sab baru nak isi borang kehadiran..dah amik masa dah tu..huhu.. Sab pun isi n jawab exam tu..x tengok kiri kanan dah.. buka2 kertas soalan tu...WAAAAAAAAAAAAAAAAAAA..............semua yang sab baca ada...dah la baru je tadi baca, comfirm ingat..hehe...sab pun jawab..

Time ni la perut ni nak wat hal...adehh..macam2.. Dah la sab x suka g tandas kalo time exam..huhu.. Tapi alhamdulillah....soalan exam tu sab bleh jawab n presentation utk petang tu pun berjalan ngn lancar...


>>>>>>>>>>>SYUKUR ALHAMDULILLAH>>>>>>>>>>>


Moral : JANGAN BUAT KEJA LAST MINIT!!!!!



Rabu, April 29, 2009

Exam 12pm...wargh...


  • hari ni aku ada exam pukul 12 tgh hari kat dewan konvensyen Kris Mas.. aku bangun awl utk study kejap yg smalam x sempat aku habiskan...

  • semalam, aku pening kpala...x tau knp tiba2 pening sgt...wargh... pape pon, ari ni aku akan teruskan berjuang bermati-matian..hahaha...

  • lepas dah prepare semua, aku pon bersiap utk pergi exam... aku pergi ngn kawan2 aku... kami tiba di kris mas..erm..lama x datang keris mas selepas kitorang sewa umah kat luar nie...rindu la pulak suasana kolej cam dulu...

  • eh..eh..asal cite pasal tu plak.. ni nk cite pasal exam tadi..huhu...ok, kami di benarkan masuk ke dewan..waahhh..meja aku dekat ngn pintu kuar..leh lari kuar cepat2...hehehe....

  • selepas ngar ape yg penjaga peperiksaan tu melalut, kitorang pon dibenarkan menjawab exam...aku mulakan ngn bismillah..huh.. nasib baik ape yg aku baca ada masuk... aku pun jawab la ngn jujurnye..hahaha...

  • aku siap awl, tapi ada gak soalan yg aku x tau..waaaa...aku termenung memikir jawapan...bkn pikir jawapan yg betul, tp pikir jawapan ape yg nk aku hentam nie...hehehe....

  • dlm masa tu gak le, aku tgk gelagat2 budak2 yg amik exam ni...mcm2..hehe.. ada yg berckp sorang2..ada yg gigit pensel, garu kepala...n ada yg bersila terus atas kerusi...huhu...

  • yg selalu bersila ni, gurl la..coz diorang ni senang, pakai selipar pon leh lepas..waaaa.... aku x boleh bersila coz pakai sepatu...kang kalo buka, nampak lak stokinku yg bocor dan akan menampakkan jariku yg kiut...hahahaha...


  • walaupon aku dah abis awl, malas la pulak nk kuar ni...huhu..last2 aku tunggu sampai masa habis..warghh..ramai yg kuar awl dah..agaknye diorang ni mesti gempak la... bagus2 korang... ermm...apepon, exam ari ni dah abis..skang aku nk prepare utk exam esok la..yaahhhh...chayok! chaiyok!

TAG utk cucuKu...ekeke...

1. APAKAH NAMA BLOG ANDA DAN KENAPA ANDA MEMILIH NAMA ITU?

Kehidupan Seorang Remaja
erm..sbb ape pilih nama tu? sebab terasa diri masih lagi remaja..ngeh3...so letak la nama tu..


2. APAKAH LINK BLOG ANDA SEKARANG DAN BAGAIMANA BOLEH TIMBUL IDEA UNTUK MENAMAKANNYA SEPERTI ITU?


http://lordsab5367.blogspot.com
nama lordsab tu mula timbul coz selalu main game counter strike dulu, byk bunuh org so kwn2 panggil lord..sab tu sy..ekeke... no tu adalah no dlm ic..hehehe..


3. APAKAH 'METHOD' PENULISAN DALAM BLOG ANDA?

method ek...erm..bebas..ape yg terasa nk tulis dlm blog ni, tulis je..huhuhu..


4. PERNAH TERASA NAK HAPUSKAN BLOG ANDA? SEBABNYA?

X..sbb blog ni je la yg ada utk dikongsi ngn semua...dari sini gak le family berhubung..nk tau keadaan anak sulong diorang..hahaha...


5. APAKAH PENDAPAT ANDA MENGENAI BLOG KEPADA PEMILIK BLOG YANG TAG ANDA INI?

erm...blog dia ok je...huhu...

6. SENARAIKAN 5 ORANG YANG AKAN ANDA TAG?

1.NaAm
2. HazIrAh HaMzAh
3. ShaHruL HafiZi
4. Hafizah
5. NaDey


P/s: Reen...atok dah jawab dah tag reen ni..waaaa....

Sabtu, April 25, 2009

"Crossfire"

Erm...apa maksud ngn title aku kali nie??

Aku nak cite sikit pasal menalah nie...

Ok..title tu sebenarnye nama game online yang aku selalu main.hehe...
Best gak game tu..dulu mula2 aku join..byk kali kena bunuh..cis!

tapi dah lama main, selalu no 1 je...hahaha...bangge ni...

Kalo ada sape2 yg berminat ngn game ni, click pada title
tu..then korang join le..
kalo sape2 yg dah ada account n sedang main game tu, kalo jumpa aku kat dlm tu..jgn lupa kim salam..haha...


ohye, nickname aku dlm game tu ada 3 sbb aku guna 3 account...tau knp? sbb aku nak try weapon dia.mana l
agi power.... ni nickname2 aku.. Terror87,SabriSab ngn LordSab...

kali ni, x de ayat2 jiwang2 dah..hehehe.... kalo sape yg x kenal aku lagi, ni la aku..suka main game..hehe...


kat bawah ni ada aku letak pict
ure ttg game ni..tgk la ye..














Map ni mmg best nak main...map ni besar gak...n lama kalo nak main...hehe
















Mmg best game ni..sape2 yg kaki game cam aku ni...try la game ni..waaaa....
Game ni korang leh main ngn semua org dekat dunia nie....boleh kenal2 ngn diorang n bertukar2 pendapat..hehehe...

Bila dah lama main nie, mesti la ada rasa bosan kan...time ni la aku wat keje gila...aku g hack game nie....
hahaha...

bayangkan org yg kat blakang dinding pon aku bleh nampak ngn jelas...n buat pertama kalinye org panggil aku "hacker"..hahahaha.....


ada sekali aku kena diorng ckp camni.."omg...lordsab is a hacker...kick him.." hahaha...aku pon klentong la diorang....nasib x kena kick... nak hack ni kena hati2 sikit..huhu...

so..tu la serba sikit yg aku nk cite...pasal game ni yg besh n aku g hack game tu...huhu..


Ini lah rupa interface game tu selepas aku hack game tu...boleh nampak org lain walaupon kat blakang kotak...


sape2 yg minat nk main game ni..join cepat2...pastu kalo terasa nk hack...ngeh2...jom hack same2...

jahat! jahat!

Khamis, April 23, 2009

Menjadi seorang "Abang.."


Abang suka tengok jari ayg..Cantik betul..Sungguh!

Takut abang nak pegang.. Bukan takut patah, sayang..

Tapi takut nanti jari abang tak terdaya nak tolong ayg pada satu masa di hadapan Tuhan Yang Maha Esa..



Abang suka tengok rambut ayg..Cantik betul..

Macam guna rebonding.. Sungguh!

Sebab tu abang belikan ayg tudung..Bukan abang cemburu jelingan pemuda lain, sayang..Tapi takut nanti terbakar dek api neraka yang panas membakar..



Abang suka tengok body ayg..Cantik betul.. 32-24-36.. Sungguh!

Sebab tu abang belikan ayg telekong..

Bukan abang jeles orang lain tgk ayg smpai meleleh air liur, sayang..

Tapi abang nak ayg berseri-seri mengadap Kekasih Yang Utama nanti..(Abang juga dapat ’saham’)



Abang kasihan dengan ayg..

Tidur tak lena..makan tak kenyang..sbb rindu kat abang.. Kasihan abang tengok..Sungguh!

Sebab tu abang bekalkan senaskah al-Quran utk ayg..

Bukan abang tak mau selalu berhubungan, sayang..

Tapi takut bila kita diikat nikah yang sah nanti, abang berubah angin mencari yang lain..


Hati kita Tuhan punya..Tuhanlah yang mengubahnya..

Jadikan Quran sebagai pengubat jiwa..

insyaAllah hati abang akan tetap menjadi milik ayg selama-lamanya..



buat kekasihku, Nur Syamimi bt Bakri..............

Rabu, April 22, 2009

19 April 2009

erm...lama jugak aku x update2 blog aku nie...huhu...
ada yg tertanye2, ke mana perginya aku...knp blog ni sunyi tiba2???

ok...first of all, aku busy baru2 nie...bukan busy ngn awek...ngn awek lain cite
la.. ni aku busy coz nk dekat exam dah...x prepare pape lagi.waaaa......tkutnye...


knp aku letak title utk post kali ni camtu? "19 April 2009"....

citenye camnie...hukhuk..sedihnye...(eh, blom cite lagi dah sedih).. pada tarikh tu, aku bangun seperti biasa, aku buka buku untuk study...pasal esok aku dah start nk exam dah...

tiba2 aku dapat panggilan dari sepupu aku, eijal... aku terkejut sgt2... katanye, "eh, ko dah tau blom yg atok dah meninggal?" aku..terdiam coz terkejut..aku tanya pada dia, bila atok pergi? katanya, pagi tadi...hmm...

dia kata nk balik kampung x tgk atok..aku x dpt balik time tu...aku terpaksa study kat sini utk exam esok...waaa...aku x dpt tgk atok aku wat kali terakhir...itu la satu2nya atok yg aku masih ada tapi skang...hm... aku patut terima dan x patut mengeluh..

selepas ngar khabar dari sepupu aku tu, aku pon terus call mak aku kat penang...aku tanya mak dah tau belom yang atok dah xde? mak kata dah tau...n mak sedang bersiap utk balik ke muar...
kata mak, mak terus ke muar, n x singgah amik aku..mak nak aku terus study utk exam esok...

susah jugak aku nak terima...tp aku perlu kuat time tu...ni dah
kehendakNya...aku patut terima..


aku pun redha, sedekahkan al-fatihah pada allahyarhamah atok aku...semoga dia ditempatkan di sisi orang2 yang beriman..amin....

Isnin, Mac 16, 2009

Ini cite pasal kasut plak!!!

Asyik cite pasal orang je..ni kite cite pasal kasut pulak..
tp..kasut ni pun ada kena mengena ngn orang gak...


Ni la kasut bola aku...
Kasut ni adalah kasut bola pertama yang aku beli.. Kasut ni dah banyak berjasa kat aku.. Aku beli kasut ni time aku tahun 1 kat u, masa tu aku amik kokurikulum bola sepak..so kena la pakai kasut bola...

Masa beli, "SI BIRU" ni bukan main kilat lagi.. yela dah baru beli..ekeke... Setiap hari, aku akan main bola n kasut ni la yang aku pakai... Sekarang ni, kasut ni dah mula rosak.. Mulanye, hujung dia dah terkoyak..pastu banyak plak tapak dia yang pecah..ganas sgt ke aku main..hehe..

Aku main x la ganas sgt..biasa2 je.. Masa main lawan uniten dulu, kasut ni la yang aku pakai kalo korang perasan kat gambar2 yang aku post sbelom cite nie... Wargh..aku sayang sgt ngn kasut nie...tapi skang aku x boleh pakai lagi...tkut dia akan koyak lagi teruk..huhuhu...

Tgk la tu, stat dia pon satu dah takde..huhu...wahai kasut biru ku...uiks..teremosi lak..control2...

Disebabkan aku x nk kasut tu rosak lagi teruk, so aku pun cari la kasut yang baru kat tempat pembungan sampah...cari punye cari...so, terjumpa la aku ngn "SI HIJAU"...
So..ni la "SI HIJAU" yang aku maksudkan..kasut bola!! bkn SHRIEK...ekeke...
Sekarang, kasut ni la yang aku pakai utk main bola setiap hari... Mmg menyerlah la..bkn aku...kasut tu...HIJAU BANGAT!!!!!


Sebenarnye kasut ni aku beli..bkn g cari kat tempat pembungan sampah...huhu.. kalo korang caye tadi, sah2 kena tipu..huhu...
First time aku main, kena lak time hujan...arghhh...tension2..kotor la kasut aku....hehe...
Balik tu terus aku basuh kasut tu... tp aku still ingat pada "SI BIRU"....sian kasut lama aku...hukhuk..




Kasut yang baru dah ada, x bermakna kasut yang lama pun aku akan lupakan... Begitu jugak bila berkawan, kalau kita jumpa kawan baru,yang lebih lawa or berkilat cam "SI HIJAU"..tu tak bermakna kita akan lupakan terus pada kawan lama kita yang banyak berjasa pada kita cam "SI BIRU".... fikir2 kan dan selamat beramal..ekeke....

~ Team Bola/Futsal Rumah Sewa Aku ~

Sekarang aku nk cite sikit tentang team bolasepak or futsal rumah sewa aku..hee... Pada mulanya kami hanya bermain sepak takraw di halaman rumah, selepas kehadiran seorang rakan sewa di rumah kitorang..baru la kami mula bermain bola sepak. Dia la yang ajak kitorng mula main bola..

Warghhh...pada mulanye pancit jugak sebab lama x main bola sepak dah.. last aku main pun time tu aku amik kokurikulum kat u, tahun 1 dulu...huhu... Bukan aku sorang je yang pancit, malah kawan2 aku yang lain pun sama2 pancit..huhu...

Sejak dari tu, kami selalu dah bermain bola. Setiap petang, rutin harian kami hari2 mesti main bola..hujan ke x hujan ke, kitorang tetap main bola jugak..hehe.. Ada satu hari tu, hujan turun lebat giler pun, kitorang main jugak.. Seronok gak main bola dalam hujan ni..sebab dulu x boleh main dalam hujan..nnti kena marah..hehehe...

Bola punya pasal, walaupun kitorang kuar g mines ke,
g mana2 ke..mesti balik sebelum pukul 6 petang. Sebab..tu la time kitorang main bola..hehe..bkn main patuh pada masa..haha... Pas2 kitorang mula beli jersey dan kasut bola... masing2 jadi semangat nak main bola.. Aku pun beli la jugak jersey nk main bola..

Kitorang bukan setakat main bola sepak je, malah kitorang main futsal gak.. Selalu gak kitorang main futsal ni.. ada satu hari tu, kitorng wat match ngn team futsal fakulti aku.. best jugak kadang2 tu dapat spend masa ngn kawan2..

Erm..yang paling best sekali, kitorang main untuk wakil sila
t gayong ukm..match tu anjuran persatuan silat uniten, wat even camtu untuk eratkan lagi persatuan2 silat nie.. So kitorang join sebab ada budak umah sewa aku, YDP persatuan silat tu... Mulanye takut gak aku, dah le ni first time lawan bola sepak..maunye pancit ni..hahaha...

So, main punye main akhirnye kitorang dianugerahkan seba
gai juara perlawanan tersebut. Kitorang berjaya kalahkan team silat uniten tu... Mmg best time tu, walaupun cam nk pancit dah mula2..huhu..
Fuhh!!! mmg letih la...balik tu terus tido.. Hadiah yang kitorang menang tu, kitorang sedekahkan kat jiran2 tetangga..hehe..xde la, gurau je.. hadiah2 tu kit
orang bagi2 la antara kami..huhu...

Kitorang jugak ada wat tulis nama ngn nombor kat jersey bola yg kitorang beli...hehe..semangat la tu..hehe.. Hah! kalo nampak yang xde nama or nombor tu, yang tu pemain import..ekeke..

Kat sini jugak, aku nk kongsi ngn korang, gambar2 yang kitorang
amik semasa nk g match kat uniten ari tu...

Time ni kitorang tunggu budak uniten amik kitorang kat masjid...sbb tkut x leh masuk nnti..ekeke..


Ni dah ada kat padang..sebelum match mula.


Ni lak team UNITEN, yang kitorang akan lawan..huhu..


Tak nampak cam pancit kan...control2...huhuhu...

baru lepas lawan ng team lain..huhu.. budak perempuan tu tukang bagi sorak..ekeke..



So, tu je la cite tentang team umah sewa aku..hehe.. Aku harap ikatan antara kami akan terus terjalin selama-lamanye...acehhh!!!

Peace!!!










Ahad, Mac 08, 2009

Knp aku x dapat elak dari bercinta!!!!

Kenapa aku tak dapat elak dari terus bercinta? Kenapa aku harus bercinta lagi sedangkan aku sendiri sudah rasa cinta tu sgt pedih bila didustai..huhu..

Hurm..aku pun x pasti kenapa aku
senang sgt bercinta..senang sgt jumpa yg baru.. bukan kerana aku cepat melupakan yg lama.. Ada org kata, kita harus cari yg baru utk lupakan kekasih lama kita..wargh....

Kisah yg aku ingin cerita ni, adalah kisah yg berlaku pada aku beberapa hari ini.... Aku pernah kecewa dulu, dan cuba untuk melupakan utk bercinta.. Aku sibukkan diri ngn berkawan, melayari internet, chatting ngn kawan2...

Dan tanpa aku sedari, seseorang telah dapat membuka pintu hati aku kembali... Pada mulanya, aku sgt takut untuk bercinta. Aku tahu...aku x patut bercinta lagi...mungkin sbb aku adalah seorang lelaki yg mahukan macam tu...so aku beranikan diri untuk "approch" sorang girl ni..

Kisah ni bermula sewaktu aku kenal dia melalu "Tagged". Kami berkawan tp jarang la jugak msg. Aku pun x sedar macam mana aku boleh tertarik ngn dia.. Dia layan aku seperti seorang kawan je dan x lebih dari tu.. Aku cuba utk dekati dia, mulanya aku minta no phone dia..waa....dia bagi...

Sejak dapat no phone dia, no celcom aku yg x pernah nak topup dah selalu topup..huhu... Aku cakap kat dia yang aku mula sukakan dia dan aku ingin jadikan dia kkasih aku. Dia x terima aku pada mulanye, kerana dia masih takut lagi.. Kami masing2 belom mengenali antara satu sama lain.. Msg punya msg, akhirnya di
a ckp dia boleh terima aku..dia syg aku tp masih belum kuat lagi cintanya pada aku...

So..takpe la..baru lagi kan.. bila dah selalu msg, kami makin be
rtambah rapat.. Bayangkan, walaupun kerja masing2 masih byk, tp dua2 x mahu beralah..masih nk msg jugak.. hehehe.. aku x rasa dia ganggu apa yg aku sedang buat, malah aku hepi bila dpt msg dia..


Dari msg, kami berbual pulak... setiap malam kami akan berbual sebelum tidur.. Sampai dah xda benda nk ckp pun, still nk ckp jugak...sampai la satu ketika tu, kitorang terdiam sama2..hehe...

Sejak kami couple, dia byk buat aku hepi.. aku rasa senang, hepi dan terasa disayangi setiap masa. Bagi dia, aku adalah cinta pertama buat dia..hehe...



So, inilah dia perempuan yang berjaya buka pintu hati aku untuk bercinta.. Skang ni, dia sedang melanjutkan pelajaran dlm bidang interior designer..
Aku suka dengan sikapnya.. sikapnya buatkan aku
terasa senang bersama dengannya.. Antara sikap yang aku perasan buat masa ni,
  • dia sgt baik
  • caring
  • pandai amik hati aku
  • sentiasa tersenyum dan buat aku tersenyum
  • pandai berdikari
  • sgt menjaga hubungan kami
  • seorang yang periang / happy go lucky
  • seorang teman yang boleh dipercayai dan diharapkan

Buat masa ni, tu je la yg aku tau ttg sikap yg ada pada diri dia..
Ohya, ada kawan aku ckp, cepatnya dapat pengganti..aku hanya senyum, senyum dan senyum...hahaha...
Sekarang ni, alhamdulillah aku bahagia sgt2.. kami harap hubungn ni akan kekal selama-lamanya..