Tetamu (tinggalkan jejak anda)

Jumaat, September 18, 2009

Palace Of The Golden Horses

Salam para pembaca sekalian...

Semalam, bertarikh 17 September 2009..bos di tempat sab menjalani latihan praktikal, En Faraby telah menjemput sab n rakan se"kuliah", se"rumah",se"bilik" dan se"universiti" iaitu lan, ke majlis berbuka puasa. Berapa banyak "se" la....aduhh...

Majlis tersebut bertempat di Palace of the Golden Horses, Seri Kembangan..
Pada mulanye, sab ingatkan bos sab tu n staff2 je...rupanye dia bawa family dia sekali...
Setibanye di sana, waaaaaaaaaaaa.....ramai btol family2 kat sane...
ape2 pon...dah lewat nk buka pose ni...waaaaaaa...
Mewah btol tempat tu..
bila berada di sana, terasa diri kecik je n x setaraf dengan diorang semua...
mesti diorang ni kaya2 belaka..huhu.... bila la sab nk jadi kaya ek??? emm....maybe satu hari nanti..

Semasa berada di sana, sab berpeluang untuk mengambil beberapa keping gambar untuk di muatkan ke dalam blog sab ni..


Ni kat pintu masuk dia...


Ni gambar patung kete kuda kat depan laman Palace of the Golden Horses..


Ni lak kat bahagian lobby dia...luas lagi ni...tp pondok ni la yg menarik perhatian sab..
cantikkkk...........


Cuba teka..gambar ni kat bahagian mana lak??
sab amik gmbar ni kat bahagian siling dia...kat bahagian lobby...lawa siot...
sape la yg melukis kat situ ek...hahaha....


Ha..ni lak labu sayung..tempat simpan air sejuk...
air yg diorang nk bg kat para pengunjung...
haha..gurau je la...ni barang hiasan je..
besar giler labu sayung ni kalo tgk bto2..


Ni kawasan lobby dia gak...aiyaa...manyak mesar la ni lobby...


nk komen ape gmbar ni???
just patung kuda...hee...

So...tu je la gambar2 yg sempat sab amik...tu pun guna enset je..gmbar jadi x lawa...huhu.. takpe2..nnti sab dah kaya, sab nk g sana lagi..makan sepuas-puasnye...huhu..nafsu makan ni....puasa..puasa..puasa...huhu...

Makanan kat sana pun sedap2 gak la..alamak..lupa nk amik gambar makanan yg sab makan tu..aduh...nyesal2..nape leh lupa lak...

Takpe..sab letak video lagi kat dalam ni...hee...

video


Oh ye, kawan sab yg Lan tu...banyak gak dia makan...kitorang cari nasi xde pon..huhu..nasi impit ada la... time makan kat sana, lan ni kalo dah tekak melayu...mmg x leh masuk mknan omputih nie...huhu... sampai nk termuntah lak kata beliau..haha.. lan..lan.... macam2..

Lastly, kitorang pon dah kenyang.. ape lagi..balik tido la..huhu...
Kitorang minta izin En.Faraby untuk pulang...lagipon dia dengan family dia...

So..tu saje dari sab...



Duit Raya

Salam semua...

Em...post kali ni just nk bg jeles kat kawan-kawan yg sama-sama pergi praktikal untuk semester ni...hehe..

Sempena hari raya yg dah nk dekat ni..lusa je kot dah raya..huhu...
Bos kat tempat sab g praktikal telah beri duit raya kat semua staff...termasuk la sab ( budak praktikal)... Baik btol bos ni...

Pemberian duit raya yg x seberapa je....


Ni lah check pemberian duit raya dari bos..hee...
Semoga bos sab ni murah2 rezeki selalu..amin....
Thanks En.Shahrin...


Yay!!! boleh beli baju rayeeeeeee.....
Makkkkk....along nk baju raye...tolong belikan kat along...wakakaka....(minta mak belikan bj raye lak..)

p/s: Selamat Hari Raya semua....



Ahad, September 13, 2009

Zaman Kita Dulu...

budak2 yg lahir pd thn 8/90an mesti ingat
mase skola rendah dulu:

- kat skola ade salesman jual buku
cerita.
ari ni bg list, esok mintak duit
beli walaupun cerita buku tu dah tau.

salesman susu pon camtu gak.


- kat library, budak2 mmg baca buku tp
just tengok gamba je.
bile ade program
Nilam, sebok semua nak pinjam buku.


- RMT kat skola mkn x best, tp yg
berduit pon join RMT, x phm....

- pakai pensel box yg bole bukak dpn
blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die.


- main lwn pemadam, syg nak guna utk
padam.
padahal itu fungsi sbnr, utk padam!

- pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm
ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.


- cikgu pakai pembaris kuning pjg.
Ade
pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu
pgg pon kat situ.


- bulu ayam jd ramping krn sering
dijadikan rotan.


- time pendidikan seni, lukis sume boleh
tp bile time kaler sume hampeh.
ade gak
buat anyaman pakai kertas warna, kolaj
la, ape la...

- main game 2D.
super contra, super
mario, street fighter, sume pakai tape.


- jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole
tuka2 kaler ikut suhu n cuaca.


- takut BCG tp lepas inject poyo la pulak...

- balik skola beli JoJo xpon Dendang.

Tora pon best gak.
Beli se mata2 nak
mainan, coklat die x mkn pon.


- Kasut berlampu kat tapak, yg iklan die
kat tV bole tembak alien tu...

- Siri kartun; power rangers, ultraman,
transformers, ninja turtles,
Thundercats, maskman, Gaban dan mcm lg.


jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 x
smpt lyn bende2 ni.
kite akan sentiasa
berubah, cume asal-usul kite yg
permanent.
huhu~

ni la baru zaman kita kawan2

Selasa, September 08, 2009

Wanita


Seorang anak laki-laki

kecil bertanya kepada ibunya "Mengapa
ibu menangis?"

"Kerana aku seorang
wanita", kata sang ibu kepadanya.

"Aku tidak mengerti",
kata anak itu.

Ibunya hanya memeluknya
dan berkata, "Dan kau tak akan pernah
mengerti"

Kemudian anak laki-laki
itu bertanya kepada ayahnya, "Mengapa
ibu suka menangis tanpa alasan?"

"Semua wanita menangis
tanpa alasan", hanya itu yang dapat
dikatakan oleh ayahnya.

Anak laki-laki kecil itu
pun lalu tumbuh menjadi seorang
laki-laki dewasa, tetap ingin tahu
mengapa wanita menangis.

Akhirnya ia menghubungi
Tuhan, dan ia bertanya, "Tuhan, mengapa
wanita begitu mudah menangis?"

Allah berfirman:

"Ketika Aku menciptakan
seorang wanita, ia diharuskan untuk
menjadi seorang yang istimewa. Aku
membuat bahunya cukup kuat untuk
menopang dunia; namun, harus cukup
lembut untuk memberikan kenyamanan "

"Aku memberikannya
kekuatan dari dalam untuk mampu
melahirkan anak dan menerima penolakan
yang seringkali datang dari anak-anaknya "

"Aku memberinya
kekerasan untuk membuatnya tetap tegar
ketika orang-orang lain menyerah, dan
mengasuh keluarganya dengan penderitaan
dan kelelahan tanpa mengeluh "

"Aku memberinya kepekaan
untuk mencintai anak-anaknya dalam
setiap keadaan, bahkan ketika anaknya
bersikap sangat menyakiti hatinya "

"Aku memberinya kekuatan
untuk mendukung suaminya dalam
kegagalannya dan melengkapi dengan
tulang rusuk suaminya untuk melindungi
hatinya "

"Aku memberinya
kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa
seorang suami yang baik takkan pernah
menyakiti isterinya, tetapi kadang
menguji kekuatannya dan ketetapan
hatinya untuk berada disisi suaminya
tanpa ragu"

"Dan akhirnya, Aku
memberinya air mata untuk dititiskan dan
ini adalah khusus miliknya untuk
digunakan bilapun ia perlukan."

"Kau tahu;¿kecantikan
seorang wanita bukanlah dari pakaian
yang dikenakannya, susuk yang ia
tampilkan, atau bagaimana ia menyisir
rambutnya."

"Kecantikan seorang
wanita harus dilihat dari matanya,
kerana itulah pintu hatinya.. Tempat
dimana cinta itu ada."

Wahai kaum lelaki
ingatlah akan kecantikan wanita
yang azali.. bukan pada kecantikan
luaran semata-mata. Selamilah hati
wanita mu.. dan ingat lah...
Setiap Wanita itu Cantik.