Tetamu (tinggalkan jejak anda)

Ahad, Februari 28, 2010

Moto ku sudah kembali pulih

Assalammualaikum..

Baca tajuk post ni jap..? knp ngn moto sab? hah?
x tau ek ape dah jadi ngn moto kesayangan sab tu?

Camni citenye...
Ntah bila ntah..tarikh dah x ingt..hehe..sab nak g ke kl, utk daftar perniagaan..so park la moto ni kat komuter kat ukm tu..pastu sab pun g la kl..
balik je dari kl..sab usha dari stesen, fuh! alhamdulillah..moto masih ada n selamat..so, sab g je la kt moto sab...sampai je kt situ..dah rasa len mcm..

rupenye, ada org wat "keje" dah ngn moto sab ni..aduhhh...dia dah rosakkn kunci pada handle moto n kunci solex sekali..siot punye pencuri...nasib baik ko bodoh, xleh curik...kalo x abis moto sab... dah le solex x dpt buka..ada hati nk buka kunci handle lak..agak2 la...

so..mlm tu gak la, sab n kwn2 leraikn ape2 yg patut..baru la leh tolak moto tu bawa balik umah..huhu..agak lama gak la moto tu tersadai kat umah..nk tunggu kunci spare, tokey tu kata paling lewat 1 bulan..adess..lama gilak...

pastu, smlm sab g tanye sebuah kedai moto yg len ni..tgk2 dia ada spare kunci tu..fuh! alhamdulillah..dapat gak siapkn moto sab tu..dah la lama x bergerak moto kesayangan tu..adess.. last2..kena rm150..abis lagik duit aku...

skang ni..moto dah settle..dah leh g kuliah..asik monteng jek...ekeke...alamak terckp kat sini..kantoi... leh la sambung tesis yg tergendala aritu..

so pda korang yg ada moto tu, jg la moto korg baik2..sentiasa beringt2..patut la sab rasa len mcm jek bila nk tingglkn moto tu kt sana aritu..ada benda x elok nk jd rupenye...takpe2..pengalaman tu...pengalaman mengajar kita kan..hee..

ok la..sampai sini dlu post kali ni..senang2 sab akan tulis lagi ok..bye!
zassssssssssssssssss....






ni la gambar yg sempat sab amik..kitorang dah buka tempat kunci tu..dah x leh guna lagi...






2 comments:

tatianabila berkata...

lord nih..da tau x sedap hati time 2..asal g ltk gak muto 2 kt c2..nseb bek la muto 2 dpt d slamatkn..hehehe..

Lord Sab berkata...

huhuhu nik..lord pun x teringat pasal tu..just ati je rasa dlu..
org kata ikutkn ati..mati...hua3..
tgk2 btol kata ati...hehe...
pasni kena la lord berhati2...pengalaman mengajar kita..

Catat Ulasan