Tetamu (tinggalkan jejak anda)

Ahad, Julai 11, 2010

Software Dj - Sam4 Broadcaster

Salam 1 Malaysia,

Kebelakangan ini, ramai dikalangan kita yang sudah menceburi ke bidang yg berkaitan dengan penggunaan internet. Di alam perkerjaan juga, kita telah didedahkn dengan penggunaan internet dengan meluas.

Dengan adanye internet, maka hari ini kita dapat melihat kewujudan radio online atau maksud lain, radio berasaskan internet... Apa maksud tu??? Maksudnye, radio ini hanya dapat didengar menerusi rangkaian internet sahaja. Ia tidak mempunyai frekuensi radio seperti radio2 yang terkenal sekarang ni..(contoh: HotFM,SinarFM dan lain2 lagi la).

Post kali ini, saya akan berkongsi minat/hobi yang boleh memberi sedikit info kepada pembaca. Seperti yang kita ketahui, radio online sekarang ni dah banyak..tp pernahkah korang terfikir, ape software yg diorg gunakan untuk berdj atau mainkan lagu? Sambil-sambil kita berchatting atau melayari internet, ape salahnye kita mendengarkan radio online ini.

Ada dikalangan kita yang menggunakan faedah dari radio online ini utk perniagaan mereka. Mereka membuat iklan dan berchatting...malah dalam masa yang sama, mereka telah meningkatkan "networking" bg bisness mereka tu.. Ini salah satu alternatif yang lain bg perniagaan di internet skang.

Baiklah, berbalik kepada perisian yang ingin saya kongsi kali ini.Dengan perisian "Sam4 Broadcaster" inilah yang mereka guna utk berdj atau pun mainkan lagu2.. Perisian ini nampak susah nak dikendalikan pada mulanye..tapi lama2 dah biasa dh.. Perisian ini khusus utk para dj..dan pada sape2 rasa nk try dj..leh la cube orait..


Kat sini saya ada tunjukkan antaramuka/interface bagi perisian tersebut :



hahaha..nampak agak complicated skit kan...tapi kalo pandai explore..pasti bleh la..

Oh ye, kepada yang berminat utk mendapatkan software ni..anda boleh la melayari ke laman web ini http://www.spacialaudio.com/


Situ tu kiranye laman web rasmi diorg la..tp kalo nak lagi mudah..just download saje dari file sy..

- dapatkan SAM4 Broadcaster-Mediafire

itu perisiannyer..demo jek tu..kalo nk original..kena la beli..tp sy ada patch yg boleh jadikn nyer ori..

- dapatkan patch sam4 broadcaster-Mediafire


Ok semua, selamat mencuba! kalo ada ape2 nak tanye..just komen post ni orait?
zasssssssssss...........




16 comments:

NauRaH berkata...

ooo...nie laa sam4 eh...yg dj2 guna tu...zz

LordSab berkata...

haha..ye sy..ni la sam4 yg diorg ckp2 tu..
sam4 tu version jek sebenarnye..ada sam3..yg terbaru ni sam brape dh ek...lom check lagi..huhu..

awe berkata...

abg leh tolong saya..nak amek la sam4 ni..kasi full version ye abg

LordSab berkata...

hahaha...kan sy dah sediakan patch tu dik awe...hua3..

NauRaH berkata...

ooo..dj nie pemes eh..?
cm besh je sam4 nie..urm..
eh eh...adik awe pon ade..?? zz =,=

Lord Sab berkata...

erk..sape dj? lalala~
besh x besh tu...kena la cube dlu ye..
a'ah..dik awe bru join sini agaknye..

NauRaH berkata...

ooo...sy da pnh cube...tp autorun jek...erm cmner ye...
ooo...mudanyer adik awe nie...skolah lg eh...zz

dunspeak♥ berkata...

ohh ini la bendanya..hee..nice inf0 ;)

LordSab berkata...

yup..ni la dia..ngee~.. tq dunspeak

super berkata...

salam bro nak tanye ni mcm mane nak spin lagu di ym bg clear utk org dengar..skang ni saye menggunakan sam4 dan spin melalui streo mix.. ade x cara lain yg lg power..tahnks

mohd irwan firdaus berkata...

sam4 ni corruped

matt kay berkata...

ermm boleh bagi patchnye tak? da di-remove laa dari mediafire

faqih berkata...

salam...saya nk tanya cam mana nk buat radio online 24 jam arr?tq

alip bolat berkata...

patch da kene remove laa..

jan serunai berkata...

sy dah download sam4 tp dia suruh aktif key nk buat mcmna tolong sy sat

Along Khalifanatic berkata...

G24YQG7Y2TED7A8W693JRWMN


ini adalah registration key utk sam4.2.2

Catat Ulasan