Tetamu (tinggalkan jejak anda)

Sabtu, Julai 31, 2010

FRIENDS AWARD








Assalammualaikum..

Huhu..terkejut gak tadi..tibe2 dpt msg ckp dpt award dari pada Cik Itam 
Sy ni bab2 award ni baru lagi..x tau camne diorg main nie...ngee~ papepun..try je la..bila lagi kn nk mencube..tgk mcm best jek...

Award yg sy dapat ni ialah  FRIENDS AWARD




Ini syarat2 untuk award yg sy dapat nie..





  • Bagi siapa sahaja yang menerima award ni, diharuskan memberikan/tag kepada lima orang lagi .


    • Selepas itu, si penerima award harus meletakkan link-link berikut di blog/artikel masing-masing ( kat entri tau).








    Sebelum korang letak link-link di atas , padamkan dulu link yang berada di no 1 . kemudian semua link yang tinggal dinaikkan 1 level seperti link no 2 menjadi no 1 , link no 3 menjadi no 2 dan seterusnya . Selepas itu , masukkan link korang di bahagian paling bawah sekali iaitu no 5 . ok ? paham tak . Tapi korang semua kena jujur dan adil ye dalam menjalankannya . Jika setiap penerima award mampu memberikan award ini kepada 5 orang dan kesemua mereka yang ditag meletakkan link dengan betul , maka jumlah backlink yang didapat ialah :-

    Posisi 5 : Jumlah Backlink = 5
    Posisi 4 : Jumlah Backlink = 25
    Posisi 3 : Jumlah Backlink = 125
    Posisi 2 : Jumlah Backlink = 625







    Posisi 1 : Jumlah Backlink = 3,125

    Menurut info dari SEO ( Search Engine Optimation ) ramai blogger telah mendapatkan 1,953 ,125 backlink dan keuntungannya : Blog korang akan mendapatkan trafik tambahan , apalagi jika ada yang meng’klik’ link ke blog korang .
    Selain mengeratkan persahabatan antara blogger , award ini boleh membantu untuk menaikkan trafik dan backlink ke blog korang.


    Kesimpulannya: Award - Dapat ramai kawan - Backlink - Trafik - Pagerank meningkat.






    Ok sekarang sy nk tag 5 org ni utk dapatkn award ni :


    1. renex(cucuku)
    2. Nadey
    3. mrshelmee
    4. qistinacorner
    5. floellen



    siap dahhhhhhhhhhhhhh....ngee~





    4 comments:

    .rENEx. berkata...

    wahh..atoq bg award laa...tenkiu atuqqq...nti cu amik eh...

    LordSab berkata...

    hua3 cucuku.... baru blajaq nk kasik2 award ni..kehkehkeh..

    SayaNina berkata...

    salam...

    Vivalavida berkata...

    siok nye..nk jugak..haha..tbe2 jek

    Catat Ulasan