Tetamu (tinggalkan jejak anda)

Ahad, Mac 08, 2009

Knp aku x dapat elak dari bercinta!!!!

Kenapa aku tak dapat elak dari terus bercinta? Kenapa aku harus bercinta lagi sedangkan aku sendiri sudah rasa cinta tu sgt pedih bila didustai..huhu..

Hurm..aku pun x pasti kenapa aku
senang sgt bercinta..senang sgt jumpa yg baru.. bukan kerana aku cepat melupakan yg lama.. Ada org kata, kita harus cari yg baru utk lupakan kekasih lama kita..wargh....

Kisah yg aku ingin cerita ni, adalah kisah yg berlaku pada aku beberapa hari ini.... Aku pernah kecewa dulu, dan cuba untuk melupakan utk bercinta.. Aku sibukkan diri ngn berkawan, melayari internet, chatting ngn kawan2...

Dan tanpa aku sedari, seseorang telah dapat membuka pintu hati aku kembali... Pada mulanya, aku sgt takut untuk bercinta. Aku tahu...aku x patut bercinta lagi...mungkin sbb aku adalah seorang lelaki yg mahukan macam tu...so aku beranikan diri untuk "approch" sorang girl ni..

Kisah ni bermula sewaktu aku kenal dia melalu "Tagged". Kami berkawan tp jarang la jugak msg. Aku pun x sedar macam mana aku boleh tertarik ngn dia.. Dia layan aku seperti seorang kawan je dan x lebih dari tu.. Aku cuba utk dekati dia, mulanya aku minta no phone dia..waa....dia bagi...

Sejak dapat no phone dia, no celcom aku yg x pernah nak topup dah selalu topup..huhu... Aku cakap kat dia yang aku mula sukakan dia dan aku ingin jadikan dia kkasih aku. Dia x terima aku pada mulanye, kerana dia masih takut lagi.. Kami masing2 belom mengenali antara satu sama lain.. Msg punya msg, akhirnya di
a ckp dia boleh terima aku..dia syg aku tp masih belum kuat lagi cintanya pada aku...

So..takpe la..baru lagi kan.. bila dah selalu msg, kami makin be
rtambah rapat.. Bayangkan, walaupun kerja masing2 masih byk, tp dua2 x mahu beralah..masih nk msg jugak.. hehehe.. aku x rasa dia ganggu apa yg aku sedang buat, malah aku hepi bila dpt msg dia..


Dari msg, kami berbual pulak... setiap malam kami akan berbual sebelum tidur.. Sampai dah xda benda nk ckp pun, still nk ckp jugak...sampai la satu ketika tu, kitorang terdiam sama2..hehe...

Sejak kami couple, dia byk buat aku hepi.. aku rasa senang, hepi dan terasa disayangi setiap masa. Bagi dia, aku adalah cinta pertama buat dia..hehe...



So, inilah dia perempuan yang berjaya buka pintu hati aku untuk bercinta.. Skang ni, dia sedang melanjutkan pelajaran dlm bidang interior designer..
Aku suka dengan sikapnya.. sikapnya buatkan aku
terasa senang bersama dengannya.. Antara sikap yang aku perasan buat masa ni,
  • dia sgt baik
  • caring
  • pandai amik hati aku
  • sentiasa tersenyum dan buat aku tersenyum
  • pandai berdikari
  • sgt menjaga hubungan kami
  • seorang yang periang / happy go lucky
  • seorang teman yang boleh dipercayai dan diharapkan

Buat masa ni, tu je la yg aku tau ttg sikap yg ada pada diri dia..
Ohya, ada kawan aku ckp, cepatnya dapat pengganti..aku hanya senyum, senyum dan senyum...hahaha...
Sekarang ni, alhamdulillah aku bahagia sgt2.. kami harap hubungn ni akan kekal selama-lamanya..






10 comments:

Shahrul Hafizi berkata...

mak ai
cunnyer awek ko sab

jeles dol

ko memg senang dpt pengganti
hu3
ak ni baru je kna dump awal thn
cm serik je nk kapel lg

hua3~

niRDa berkata...

congrats bro..
da sng skang lupa adik ye..
sob3..
papepun gud luck n all e best k..

nadey berkata...

aku kot salah sorg yg ckp...cpt cr penganti tuh
mmg awek ko cun nok
susah cr pmpn cun baik n solehah
so dah dpt jg la hargai la
wei sab....aku doa je nok korg bahagia
bkn ko sorg je
akim arep lan n ko
kwn baik aku dunia akhirat

Helmi Razali berkata...

kita amat berbeza, aku x pernah jatuh cinta

Lord Sab berkata...

thanks ye... ohya awek aku ucap thanks kat korang semua..

kami harp ngn doa dari korang, kami dapat kekal dan terus bersama2...

Lord Sab berkata...

ohya, nirda...mana ada abg lupa kat adik abg nie..kan dulu, adik ni la yg hepi2 kan abg time abg sedih dulu... thanks ye dik..!

farhana berkata...

comel la kakak tu..

hafizah berkata...

hohoho sab aku doakan korang bahagia sampai bila2...bagus laa ko Sab..oiii fizi punya pesan kat aku pasal kapel rupanya dia pun pernah dulu..hampehhh

~ShuHAda~ berkata...

lawa ar makwe sabri,,,
akak wish moga hubungan korang b'kekalan yer,,,
sama padan sama cocok,,, hehe,,,
muka dua2 iras jer akak tngok,,, mmg sngt222 sesuaii,,, =p

Lord Sab berkata...

thanks akak...hehe..
eh, muka kitorg seiras ke?? hehehe...ada2 je la..
hope kitorg berkekalan n thanks lagi sekali utk wish tu...

Catat Ulasan