Tetamu (tinggalkan jejak anda)

Rabu, Mei 06, 2009

Exam Terakhir Aku (utk sem 4..hee..)

Salam pembaca semua............


Untuk post kali ni, sab nk cite sikit ape yang terjadi pada peperiksaan terakhir untuk sem 4 ni... Exam terakhir ni bertarikh 5/05/09..Hari sebelum exam ni, sab memang x study ape pon lagi...waaa...pemalas la katakan..hehe..

Dalam hati rasa nak study tapi rasa malas sangat..huhu.. Exam terakhir ni sab exam pasal subjek AUTOCAD.. best subjek ni.. Ok, pada masa yang sama, baru sab ngn kwn sedar rupanya ada pembentangan selepas exam tu.. Kitorang hampir2 lupa..dah la x prepare pape lagi..huhuhu...

So, mlm sebelum nak exam tu kitorang kelam kabut nak buat menalah tu.. Sibuk contact kawan2 yang lain minta tolong..ngeh3.. sampai dah pukul 12 lebih pon kitorang sanggup kuar g kolej amik benda utk presentation esok..

Dah la nak kena g blok perempuan lak tu malam2..waaa...bahaya..bahaya... lepas dah amik barang tu semua, baru la sab ngn kawan sab balik ke rumah.. by the way, kawan sab tu nama dia Lan..ngeh2...

Pastu, ni dah lewat ni..ape pon x study lagi untuk exam esok..hadoihhhh... So, sab x tido, sab try nk baca n ulang kaji subjek untk esok tapi malangnya...zzzZZZzzzz...tertido jugak..waaaaa....

Keesokkan paginye, kitorang kena bgun awal utk pulangkan pendrive yg kitorang amik mlm smlm tu, ngn malasnye kitorang bgun n siap2 nak pi hantar... Semasa nak ke kereta, baru kawan sab ni tersdar sesuatu... Dia tanye sab, ada nampak x jaket hitam yang dia selalu bawa g exam??

Sab ckap x tau n baru dia sedar yang jaket tu tertinggal kat tempat car wash dia g ari sabtu ari tu... N ape yang pentingnye, kad matriks ngn slip peperiksaan dia ada kat dlm jaket tu...

Kitorang pon ape lagi, cepat2 la g kat tempat car wash tu..setibanye kat situ, car wash tu blom buka lagi..Kitorang terpaksa balik, tapi nasib baik exam start pukul 12.. balik dari tu, niat di hati nak sambung study yang smlm x sempat abis..

Tertidow lagi coz letih..huhu..tapi kejap je.. Sab sedar2 dah pukul 10.30.. nak baca lecture note ni mesti tertidow lagi la...So, sab pun buka internet, n cari maklumat pasal AUTOCAD tu.. then sab baca je dari situ n tawakkal je la...

Jam menunjukkan pukul 11.30, x sedar dah sejam study.. sab pon ajak la kawan sab tu siap2..rupanya, dia ingatkan yang exam kami ni start kul 12.30..waaaa....dah la kad matriks ngn slip peperiksaan dia x jumpa lagi.. Sab pulak yang jadi risau..

Kitorang pon ape lagi, ngan pantas..zzzuuuupppp....( itu sound effect je tu..) Kitorang g kat tempat car wash tu...FUUUUHHHH!!!! lega, nasib baik tuan punya kedai tu masih simpan lagi jaket tu, n yang penting kad matriks ngn slip peperiksaan masih ada lagi kat dalam tu..

Ape lagi, kitorang pun cepat2 la g ke dewan peperiksaan..dah la jauh..huhu.. Sampai je kat dewan tu, pintu dah tertutup tapi exam blum start lagi.. Sab ngn kawan2 pun masuk ngn wat muka selambanye...cari tempat duduk masing2..segan la pulak bila masuk dewan lambat nie...

Baru je duduk, semua pelajar dah dibenarkan menjawab peperiksaan..waaa....sab baru nak isi borang kehadiran..dah amik masa dah tu..huhu.. Sab pun isi n jawab exam tu..x tengok kiri kanan dah.. buka2 kertas soalan tu...WAAAAAAAAAAAAAAAAAAA..............semua yang sab baca ada...dah la baru je tadi baca, comfirm ingat..hehe...sab pun jawab..

Time ni la perut ni nak wat hal...adehh..macam2.. Dah la sab x suka g tandas kalo time exam..huhu.. Tapi alhamdulillah....soalan exam tu sab bleh jawab n presentation utk petang tu pun berjalan ngn lancar...


>>>>>>>>>>>SYUKUR ALHAMDULILLAH>>>>>>>>>>>


Moral : JANGAN BUAT KEJA LAST MINIT!!!!!



3 comments:

nadey berkata...

hahahhaahha
cite ko ni leh wat novel
lan ke tinggal jaket tu
ckp ngan die sengalllll

Lord Sab berkata...

hahahaha..leh wat novel ke?
ha'ah..lan yg tertinggal..huhuhu...

NaaM berkata...

aku da agak da jaket lan..
patut ko lmbt ea msuk exm..
msuk2, snyum kat aku..
xpe2..sekurang2 nya ko dpt jwb...
thniah..
*ari 2 otak aku da xleh nak pkir logik...
jem da kot..huhuhuu...=P*

Catat Ulasan