Tetamu (tinggalkan jejak anda)

Rabu, April 22, 2009

19 April 2009

erm...lama jugak aku x update2 blog aku nie...huhu...
ada yg tertanye2, ke mana perginya aku...knp blog ni sunyi tiba2???

ok...first of all, aku busy baru2 nie...bukan busy ngn awek...ngn awek lain cite
la.. ni aku busy coz nk dekat exam dah...x prepare pape lagi.waaaa......tkutnye...


knp aku letak title utk post kali ni camtu? "19 April 2009"....

citenye camnie...hukhuk..sedihnye...(eh, blom cite lagi dah sedih).. pada tarikh tu, aku bangun seperti biasa, aku buka buku untuk study...pasal esok aku dah start nk exam dah...

tiba2 aku dapat panggilan dari sepupu aku, eijal... aku terkejut sgt2... katanye, "eh, ko dah tau blom yg atok dah meninggal?" aku..terdiam coz terkejut..aku tanya pada dia, bila atok pergi? katanya, pagi tadi...hmm...

dia kata nk balik kampung x tgk atok..aku x dpt balik time tu...aku terpaksa study kat sini utk exam esok...waaa...aku x dpt tgk atok aku wat kali terakhir...itu la satu2nya atok yg aku masih ada tapi skang...hm... aku patut terima dan x patut mengeluh..

selepas ngar khabar dari sepupu aku tu, aku pon terus call mak aku kat penang...aku tanya mak dah tau belom yang atok dah xde? mak kata dah tau...n mak sedang bersiap utk balik ke muar...
kata mak, mak terus ke muar, n x singgah amik aku..mak nak aku terus study utk exam esok...

susah jugak aku nak terima...tp aku perlu kuat time tu...ni dah
kehendakNya...aku patut terima..


aku pun redha, sedekahkan al-fatihah pada allahyarhamah atok aku...semoga dia ditempatkan di sisi orang2 yang beriman..amin....

4 comments:

apis (bukan nama sebenar) berkata...

semoga roh arwah tok ko
dicucuri rahmat
(rajin-rajinlah cucunya sedekahkan Yassin selalu ye)

p/s: wei..takpayah ler letak word verification tu..leceh laaa..huhuhu~

NaaM berkata...

kita sama...
aku pun da xde atok dgn nenek da...
so, aku bukan la cucu pada sape2 da...
huhuhuhu...
pape pun, kita yg msih idup...
truskan la kehidupan dgn sdekah pada arwah ye...

~ShuHAda~ berkata...

sabri,,,
kita yang masih di beri kesempatan utk idup di dunia yang sementara ni,,, disamping kesibukan harian,,, kite teruskan berbuat amal yer,,, bila-bila masa je Tuhan bley tarik pinjamanNya itu,,,
Redhalah dengan pemergiannya,,,
*Smoga Arwah Atok sabri dicucuri rahmatNya dan ditempatk' dikalangan orang-orang mukmin pilihanNya,,, Ameenn,,,

Lord Sab berkata...

ye akak...terima kasih..
Aminnnn.....

Catat Ulasan